`

Is een inkt cartridge lang houdbaar?

  • Geplaatst op
Is een inkt cartridge lang houdbaar?

Op een inkt cartridge staat een houdbaarheidsdatum vermeld. Dit betekent echter niet dat de cartridge na de betreffende datum echt niet meer te gebruiken is. Het is eerder belangrijk om er rekening mee te houden dat de inkt niet te lange tijd stil staat. Tegenwoordig zijn er printers die, in de stand-by stand, regelmatig een reiniging uitvoeren. Hierdoor gaat de inkt aanzienlijk langer mee.

De houdbaarheidsdatum

Wanneer we de inkt cartridges van Hewlett Packard (HP) als voorbeeld nemen, dan zien we dat de inkt cartridges een garantieperiode van 12 maanden hebben. Een jaar is relatief kort wanneer er weinig geprint wordt. In sommige huishoudens wordt slechts eens per maand een loonstrook geprint. Dan is de cartridge na een jaar natuurlijk nog niet leeg. Het is zonde, en kostbaar, om dan toch alweer te gaan vervangen. Gelukkig gaat de inkt cartridge langer mee dan de garantieperiode.


Welke regel kan aangehouden worden?

Wanneer we rekenen vanaf de op de verpakking vermelde houdbaarheidsdatum, dan kunnen we een relatief eenvoudige regel aanhouden voor de houdbaarheid van de inkt. Na het verlopen van de garantieperiode kunnen inkt cartridges die nog in een gesloten verpakking zitten nog gebruikt worden binnen de twee jaar. Wanneer het gaat om een cartridge die al in de printer is geplaatst en in gebruik is, dan kan er een periode van anderhalf jaar worden aangehouden na het verlopen van de garantieperiode. Echter, sommige cartridges gaan wat korter mee.


Voorkom stollen

Als de inkt in een cartridge gaat stollen, dan kan dit problemen voor de printer opleveren. De printerkop kan bijvoorbeeld verstopt raken, en dan bent u verder van huis. Het is daarom aan te raden geen grote voorraden cartridges te kopen wanneer u er niet veel van gebruikt, ook niet omdat het in de aanbieding is.

U koopt uw inkt cartridges altijd voordelig bij 2B-Inkt. Neemt u gerust eens een kijkje in ons brede assortiment.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »